Αποτέλεσμα εικόνας για μικροφωνοΠαραθέτουμε προς ενημέρωσή σας το παρακάτω κείμενο του συν. Σπύρου Μητροτάσιου το οποίο αποτελεί σύνοψη της τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΝ.Α.Σ. στις 25.10.2018
Για τις ανάγκες του γραπτού λόγου ευνόητο είναι ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις χωρίς φυσικά να αλλοιώνεται το νόημα και η ουσία της τοποθέτησης.

Η τοποθέτηση ήταν εκ των πραγμάτων σύντομη αφού ο "δημοκράτης" Πρόεδρος του ΕΝ.Α.Σ. πρότεινε 3λεπτες (!!!) τοποθετήσεις.
Τίποτε ωστόσο δεν θα μάς εμποδίσει στον αγώνα για διαφάνεια και ανάδειξη της αλήθειας.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι της πρ. Εμπορικής που έχουν "χτίσει" αυτήν την περιουσία έχουν  λόγο.
Γιατί αυτοί είναι οι πραγματικοί κτήτορες της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Συλλόγου.
Και όχι οι όποιοι διαχειριστές που την δεσμεύουν για είκοσι χρόνια, σε ιδιώτες, για άγνωστη χρήση, λαμβάνοντας τις αποφάσεις των ΔΣ στα μουλωχτά, με μειωμένη σύνθεση και εκτός ημερήσιας διάταξης.

Στο 1ο μέρος γίνεται αναφορά στον διαχρονικό υπονομευτικό ρόλο της ηγετικής ομάδας της ΔΗΣΥΕ σε σχέση με τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Στο 2ο αποκαλύπτεται η απαράδεκτη από κάθε άποψη μεθόδευση σχετικά με την «αξιοποίηση» του ακινήτου στην Ευπόλιδος 12

 -------------------------------------------------------------------------------------

«ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ» Μέρος 1ο (Σύνοψη)

Συνάδελφοι,

Ξεκινώ με μία απαραίτητη εισαγωγή.

Είναι η ηγεσία της ΔΗΣΥΕ αυτή που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά και του ίδιου του Συλλόγου.
Είναι αυτή η ίδια ηγεσία, που προσπάθησε το 2010 να ξεπουλήσει τον Οργανισμό Προσωπικού της Εμπορικής που με αγώνες γενιών των παλαιότερων συνδικαλιστών και συναδέλφων κατοχυρώθηκε το 1975.
Όχι εμείς που τον υπερασπίσαμε με νύχια και με δόντια.

Ενάντια στα συμφέροντα του Συλλόγου και των εργαζομένων στρέφονται αυτοί που συμφώνησαν με την Γαλλική Διοίκηση Κανονισμό Αξιολόγησης με Ατομική Στοχοθεσία
Όχι εμείς που με διατυπωμένες θέσεις , επεξεργασμένες προτάσεις αλλά και με αγώνες μέσα στο Κατάστημα αντισταθήκαμε.

Αυτός λοιπόν που στρέφεται διαχρονικά ενάντια στα συμφέροντα του Συλλόγου και των εργαζομένων είναι οι κύριοι της ηγετικής ομάδας της ΔΗΣΥΕ.

Ενάντια στις ανάγκες και στα συμφέροντα των εργαζομένων στρέφεστε εσείς που ακόμη και στο θέμα της τήρησης του ωραρίου προτάσσατε πάντα την ατομική ευθύνη (!) του εργαζόμενου μπροστά στην δική σας.
Αυτό κάνετε και σήμερα με αφορμή την τροποποίηση του ωραρίου σε Διευθύνσεις της Τράπεζας. Ακόμη περιμένουμε την παρέμβαση της ΟΤΟΕ μετά την επίσημη και έγγραφη ενημέρωση και κάλεσμα για παρέμβαση που κάναμε από την πλευρά μας.
Ποιος θα φταίει στο τέλος; Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που ακολουθούν το νέο ωράριο φυσικά. Πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας και των ευθυνών!

Γνωστή η τακτική της ΔΗΣΥΕ. Δεν θα τη μάθουμε σήμερα… όπως και οι εργαζόμενοι που γνωρίζουν , έχουν κρίνει και σας έχουν τιμωρήσει. Όχι μόνο παλαιότερα με το δυνατό χαστούκι που εισπράξατε στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού στο Caravel που ακόμα το νιώθετε. Αλλά δυστυχώς ακόμη και σήμερα που οι συνάδελφοι μαζικά κατά εκατοντάδες εγκαταλείπουν το Σύλλογο. Πράγμα που ποσώς βέβαια σας ενδιαφέρει.

 

«ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ» Μέρος 2ο : (Κείμενο που αναγνώσθηκε και το παραθέτουμε αυτούσιο)

Υπόθεση Ακινήτου Ευπόλιδος 12. Αξιοποίηση ή εκμετάλλευση της Περιουσίας των εργαζομένων !

Κύριοι,

Σας είχαμε προϊδεάσει με τη στάση μας από την προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ στις 21.9.2018 ότι:

Βασικοί παράμετροι στο πλαίσιο διαχείρισης της περιουσίας κινητής και ακίνητης του Συλλόγου αποτελούν η διαφάνεια, ο διάλογος η συνεννόηση και η εντιμότητα.

Δυστυχώς όμως το αίσθημα ιδιοκτησίας που σας διακατέχει ως ηγετική ομάδα του Συλλόγου σας οδήγησε σε πράξεις και παραλείψεις κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα τόσο πριν το ΔΣ της 21.9.2018 όσο και μετά.

Συγκεκριμένα: Εν κρυπτώ και παραβύστω μεθοδεύσατε την εκμετάλλευση και όχι την αξιοποίηση της Ευπόλιδος 12 φέρνοντάς μας μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα με δέλεαρ το ύψος του μισθώματος, την ιδιότητα του ενοικιαστή, την διάρκεια του μισθώματος και τίποτε άλλο.

Ενώ το πιο σημαντικό δηλαδή το ποιά θα είναι η χρήση του ακινήτου έμεινε επτασφράγιστο μυστικό. Γιατί; Υπήρχε σκοπιμότητα;

Ήταν αυτονόητο ότι υπάρχει Κανονισμός της Πολυκατοικίας. Την λάβατε υπόψη σας στην απόφασή σας όταν δεσμεύετε την περιουσία του Συλλόγου για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα; Λάβατε υπόψη σας τις δεσμεύσεις του Κανονισμού , την στάση των άλλων ιδιοκτητών;

Εύλογα λοιπόν, μας δημιουργείται η απορία τι θέλει να κρύψει και που αποσκοπεί ο ακολουθούμενος τακτικισμός.

Ωστόσο και παρά τις αντιρρήσεις μας και την αποχή από την ψηφοφορία στις 21.9.2018 εμείς ακολουθήσαμε το δρόμο της συνεννόησης και με επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΔΣ θέσαμε εγγράφως τα επίμαχα ερωτήματά μας -καθώς και το αίτημα νέας συνεδρίασης- τα οποία έμειναν βεβαίως αναπάντητα. Επικράτησε σιγή ασυρμάτου.

Ως εκ τούτου δεν υπήρχε άλλη επιλογή για εμάς πέραν της νομικής παρέμβασης. Όπως και πράξαμε στη συνέχεια. Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις αναγκάσθηκε ο Πρόεδρος να κάνει την ανάγκη φιλοτιμία. Και να προβεί στην πραγματοποίηση της σημερινής συνεδρίασης.

Κύριοι

Για ακόμη μια φορά σας κάνουμε σαφές ότι:

ΠΡΩΤΟΝ: Δεν είστε ιδιοκτήτες του Συλλόγου.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Έχετε υποχρέωση να λογοδοτείτε στο ΔΣ για κάθε ευρώ που χρησιμοποιείτε και για κάθε ακίνητο που εκμεταλλεύεστε.

ΤΡΙΤΟΝ: Η περιουσία του Συλλόγου είναι μια κληρονομιά, μια παρακαταθήκη από τις προηγούμενες γενιές των εργαζομένων που πρέπει να διαφυλαχθεί ως ηθική υποχρέωση. Σας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τις άδηλες επιδιώξεις σας.

Όσο κι αν προσπαθείτε να μας διώξετε από τον Σύλλογο...

Και τέλος επειδή αμφιβάλλουμε αν θα διαφυλάξετε τα συμφέροντα του Συλλόγου κατά την μελλοντική υπογραφή του Συμβολαίου, αποχωρούμε από μια ακόμα παραπλανητική διαδικασία και καλείστε να απολογηθείτε για τις πράξεις και τις παραλείψεις σας στην αγωγή που έχει κατατεθεί και στην διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων την Τρίτη 30.10.2018.

---------------------------

Σπύρος Μητροτάσιος Μέλος ΔΣ ΕΝ.Α.Σ. με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ Εργαζομένων στην Alpha Bank